Natalna karta: Kako je tumačiti?

Autor: Astrousluge komentara 4 Natalna karta: Kako je tumačiti?

U jednom od prethodnih tekstova pisali smo o tome šta je natalna karta i za šta ona služi. Ovom prilikom govorićemo o tome kako se čita natalna karta.  

Pre svega, kako bi Vaša natalna karta pokazivala pravi raspored planeta  neophodno je da znate tačan datum i vreme rođenja – sat i minut.  Na osnovu toga, iskusni astrolozi mogu kreirati Vaš lični „dokument rođenja“.

Tumačenje natalne karte obuhvata nekoliko koraka:

  1. Detaljno posmatranje natalne karte
  2. Uočavanje bitnih elemenata ( Znak, Podznak, Obrasci u natalnoj karti, Zenit)
  3. Utvrđivanje vladara horoskopa – Ascendent, Odnos Sunca i Meseca, vladar MC-a
  4. Promatranje glavnih aspekata: konjukcija, sekstil, kvadrat, trigon, opozicija
  5. Utvrđivanje Steliuma, praznih kuća
  6. Tumačenje stepena
  7. Analiza određenog aspekta života jedne osobe – kroz položaj planeta u kućama.

Osnovni elementi u natalnoj karti:

Natalna-karta

  1. Horoskopski znaci – Prostiru se duž zamišljenog pojasa na nebeskom svodu. Ukupno ima 12 znakova, a svaki od njih obuhvata 30 stepeni i nosi naziv po sazvežđu. Prvi znak je Ovan (  0°-30°)
  2. Podznak – Ascendent ili „znak izlazećeg sunca“. Reč je o znaku na istoku u trenutku rođenja jedne osobe.
  3. Obrasci u natalnoj karti – Planete zauzimaju specifične položaje u natalnoj karti – zauzimaju određene položaje u kućama  i na taj način utiču na osobine jedne osobe.
  4. Zenit – Najviša tačka na nebu
  5. MC (Medium coeli) – Predstavlja početak desete kuće. Simbolizuje ambicije jedne osobe.
  6. Modalitet – Podela znakova na kardinalne, fiksne i promenljive
  7. Konjukcije(0°) – Dve ili više planeta su locirane na međusobnoj razdaljini od 8°.  Ukoliko su planete u istom znaku – konjukcija je pozitivna.
  8. Sekstil (60°)– Spajanje dva znaka iz srodnih grupa ( na primer: voda i zemlja)
  9. Kvadrat (90°) Ukazuje na konflikte i akciju. Ukoliko u jednom horoskopu ima više kvadrata, oni mogu obrazovati određene konfiguracije
  10. Trigon (120°) – Uzajamno delovanje planeta u srodnim znacima. Ukoliko u jednom horoskopu postoji više trigona, reč je o Velikom Trigonu.
  11. Opozicija (180°) – Delovanje suprotnih planeta.
  12. Kuće u natalnoj karti – U astrologiji postoji 12 kuća, a svaka od njih utiče na neki aspekt Vašeg života. Od rasporeda planeta i drugih nebeskih tela u kućama, zavisiće Vaš fizički izgled, osobine, odnosi sa drugim ljudima, talenti i  veštine.
  13. Stelijum – Dve ili više planeta se nalaze u jednoj kući ili znaku.
  14. Lord (vladalac znaka) – Vladalac znaka u kojem je Sunce.

Zašto online aplikacije za izradu natalne karte nisu pouzdane?

 

Internet je preplavljen brojnim aplikacima, koje Vam omogućavaju da potpuno besplatno izradite Vašu ličnu natalnu kartu. Međutim, većina njih ne uspeva da uzme u obzir sve aspekte, koji su neophodni za pravilno određivanje Vašeg „horoskopa rođenja“. Takođe, imajte na umu da je natalna karta lični kod svake osobe i da ne postoje dve iste natalne karte. Zbog toga je neophodno kontaktirati astrologa sa višegodišnjim iskustvom.



Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.



Komentari


Ana 2019-01-14
Zanima me da li cu imati djece? 24.04.78. 18,30..hvala


Ivana 2018-11-04
Zanima me kada cu imati dete i da li ću imati uopšte? 21.01.1986 14:05


Dean 2018-07-15
Zanima me ljubavni život. 13.11.1993. 21:00 Hvala


Flekica 2018-06-22
Zanima me kada cu zasnovati brak i koliko dece cu imati?...18.11.1983. u Leskovcu u 13:55..hvala unapred


Ostavite komentar