Feng šui - Zakoračite u novu godinu sa pozitivnom energijom

Autor: Astrousluge komentara 0 Feng šui

 

Feng shui (voda vazduh) je kinesko drevno učenje o postizanju harmonije sa okruženjem kako bi se omogućio protok pozitivne energije „Či“.

Jedan od načina da privučemo Či“ jeste da pravilno uredimo objekte oko nas. Ovo ima izuzetan značaj kada je u pitanju dizajn enterijera jer se veruje da ako poštujemo Feng šui pravila prilikom uređenja doma, koji predstavlja naše sklonište i esenciju našeg bića, to će nam doneti sreću i uspeh na ličnom planu.

Mnogi Feng šui principi su univerzalni i svakako se primenjuju u modernom enterijeru. Jedan od njih je da unutrašnji prostor ima mnogo prirodnog svetla. Svi moderni stanovi se sada prave sa velikim prozorima koji stvaraju iluziju da je prostor veći nego što jeste. Zatim, veoma je važno da nam dom bude uredan i da nam stvari ne blokiraju protok energije.

Feng šui nam, takođe, preporučuje povremeno osvežavanje unutrašnjeg prostora. S vremena na vreme treba da unesemo neke promene u svoj dom, jer sve stvari drže određenu energiju. Posle dužeg vremena, ako ništa ne menjamo, ta energija postaje ustajala i čini da stagniramo u životu. Promene koje unosimo ne moraju da budu velike. To može biti neki komad nameštaja, zavese, tepih, nova biljka i slično.

Jedan od načina postizanja harmonije jeste da imamo nameštaj raznovrsnih oblika i boja. Naime, Feng šui poznaje 5 osnovnih elemenata: vatra, zemlja, drvo, voda i metal. Simbol za zemlju je kvadrat, a njena boja je žuta ili smeđa. Simbol za drvo je pravougaonik, a boja je zelena. Trougao predstavlja vatru, a njegova boja je crvena. Talasasti oblici simbolišu vodu, a boja je plava, a za kružni metal boja je svetlosiva. Potrebno je da u enterijeru imamo prisutne sve ove oblike i boje, kako bismo postigli harmoniju. Takođe, treba izbegavati oštre ivice.

 

 

FENG ŠUI UREĐENJE PROSTORA

Veoma je važno da sledimo Feng šui uputstva kada uređujemo spavaću sobu. Spavaća soba je često svojevrsna ostava prenatrpana stvarima, nameštajem, garderobom. Međutim, u spavaćoj sobi ne bi smelo da pude puno toga, samo krevet, orman i stočići. Televizor i kompjuter nisu ovde dobrodošli, kao ni ogledala i akvarijumi jer privlače nevernost partnera. Krevet bi trebalo da ima jedan dušek, da se partneri ne razdavajaju, ali zapamtite da, ako promenite partnera, obavezno kupite nov dušek ili čak i krevet, jer počinjete nov period u životu i energija stare veze vam je suvišna i nepotrebna. Prostor oko kreveta najbolje je da bude prazan, ali jedino uzglavlje može da se oslanja na zid, da bi energija strujala nesmetano. Pogledajte dobro i šta je ispod kreveta, to snažno utiče na kvalitet sna i odmora, kao i na psihofizičko stanje uopšte. Tu ne bi smelo ništa da stoji dugo vremena, najbolje je samo odlagati posteljinu koja se menja na desetak dana. Oštri predmeti i alati raznih oblika mogu da izazovu bolove u leđima i kostobolju, a stare i neupotrebljive stvari umrtvljuju strast i slabe protok seksualne energije. Krevet treba da bude postavljen tako da nam vrata budu dijagonalno i da uvek možemo da ih vidimo, a da nam s druge strane, prozor ne bude iza uzglavlja. Jedno od pravila uređenja prostora jeste da nam iza leđa ili iza glave gde ležimo bude nešto čvrsto, nešto što će nam pružati podršku. To svakako treba da bude čvrst zid, na kome poštovaoci ovog učenja često stavljaju slike svoje porodice za podršku.

Na stočićima je najbolje držati fotografije partnera na kojima su srećni i nasmejani, iz perioda kada im je bilo lepo i prijatno. Razbuktavanju strasti i ljubavi potpomažu i dve mandarinske patkice, najbolje je da su napravljene od rozenkvarca, kamena ljubavi. Uopšte, da biste privukli ili očuvali zdrav i zadovoljavajuć odnos, sve što stavite u spavaću sobu treba da bude u paru: dva jastuka (čak i ako trenutno nemate partnera), slike nasmejanih ljubavnika, figurice koje predstavljaju srećan par koji se grli (toga imate u indijskim šopovima i obično su od drveta).

U dečijoj sobi izbegavajte krevete na sprat jer su oba deteta u lošem položaju: dete koje spava na donjem krevetu se oseća ugroženo, a drugo dete „na spratu“ ima osećaj nesigurnosti i nestabilnosti dok se odmara.

Posle spavaće sobe, za Feng šui najvažnija su ulazna vrata, što je i logično, jer vrata predstavljaju granicu između spoljšnjeg i unutršnjeg sveta. U našoj narodnoj književnosti su poznata ta „granična područja“, tamo između ovog i onog sveta, koja su ključna za mnoga dešavanja. To su, recimo, bunar koji vodi do „onog“ sveta, šuma iza koje se krije nepoznati prostor, jezero iz koga izlaze neobična stvorenja. Dakle, pogledajte svoja ulazna vrata, koja su granica između unutra i van. Vrata prvo, treba slobodno da se otvaraju, da ne udaraju u cipelarnik ili u kutije i slično. Ulazna vrata treba da budu najveća u kući i drvena, izbegavajte staklo i metal. Naspram njih bi trebalo da bude nešto veselo, prijatno, vedra slika, ikona ili nešto što je vama drago. Izbegavajte ogledalo preko puta ulaznih vrata. Ogledalo nikako ne bi trebalo da bude naspram vrata od kupatila. To zapamtite, kažu da je to jedna od najvećih grešaka u organizaciji prostora jer voda u kupatilu odnosi novac i izobilje bilo koje vrste. Ukoliko je raspored već takav i nepromenjiv, možete da upotrebite neki od Feng šui lekova, na primer, stavite malu pletenu korpu pored vrata jer ona „hvata“ novac i ne daje mu da ode u vodu. Ispred ulaznih vrata, ako imate kuću, poređajte saksije sa krasulom, biljkom koja nije skupa, a poznata je i kao biljka bogatstva. Možete posaditi i limun, pomorandžu ili mandarinu, sve to jako povoljno deluje na prosperitet svih ukućana.

Kada uđete u hodnik i gledate iznutra, sa leve strane možete smestiti akvarijum sa zlatnim ribicama jer on je poznat simbol bogatstva i privlači novac. Najbolje je da kupite osam zlatnih ribica i jednu crnu koja će upijati negativnu energiju. Ako nemate baš devet ribica, neka bude bar neparan broj i potrudite se da ih dobro hranite jer treba da budu punačke i zadovoljne. Nikada ne postavljajte akvarijume u kuhinju, pod noseću gredu, naspram toaleta ili ispod stepeništa i u spavaću sobu, jer akvarijumi sa ribicama u spavaćoj sobi remete prirodnu jin energiju te sobe i prouzrukuju probleme u vezi i neverstvo.

Kuhinja je, takođe, izvor blagostanja. Zato ulazna vrata ne trebaju da se nalaze direktno naspram kuhinje da bogatstvo ne bi izašlo. U tom slučaju, trebalo bi da se nešto postavi između kuhinje i vrata, recimo neka biljka. 

 

POGLEDAJTE: SPOZNAJTE SVOJ UNUTRAŠNJI GLAS U INTUICIJI

 

Feng šui je jako staro i veoma složeno učenje koje zahteva jaku intuiciju i ima mnogo pravila koja bi mogla godinama da se izučavaju. Dovoljno je da se primeni nekoliko osnovnih i univerzalnih pravila. To su dobra osvetljenost prostora, urednost enterijera, koji ne treba da bude prenatrpan nepotrebnim stvarima. Trebalo bi da u svoj dom unesete zelenilo jer biljke odmaraju oči i opuštaju duh i konačno, povremeno je potrebno da osvežite svoj unutrašnji prostor i unesete neku novinu. Ako primenimo nekoliko ovih saveta sigurno ćemo primetiti da se osećamo prijatnije i lepše u sopstvenom domu.


Ono što je najvažnije jeste da zapamtite da sreća dolazi onda kada ste spremni za nju!



Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.


Ostavite komentar