Vodič za putovanje prema horoskopskim znakovima

Autor: Katarina komentara 0 Putovanja kroz horoskop

 

Svaki delić prostora na planeti poseduje određenu zodijačku korespodenciju koju je najvećim delom definisao Ptolomej u svoj knjizi Tetrabiblosa.

Sve što postoji oko nas, postoji i u nama tako da grad ili zemlja u kojoj smo boravili mora biti predstavljena određenom planetom koja najčešće odgovara ključnom simbolu tog mesta. Ovo bi bio predlog za putovanja u one predele koji su u simbolici vašeg Sunčevog znaka i zvezda.

 

POGLEDAJTE: SREĆNE ZVEZDE U ASTROLOGIJI: DA LI VAM U ŽIVOTU SLEDUJU SLAVA, MOĆ I BOGASTVO?



Ovan


Verona, grad koji predstavlja dragulj srednjevekovnog graditeljstva i umetnosti, nalazi se na severu Italije, u pokrajini Veneto. U njemu se nalazi preko 50 sačuvanih crkava renesansnog i gotskog stila, grandiozne palate, lepi mostovi, raskošni vrtovi...Glavni razlog zbog kojeg svake godine tri miliona turista poseti Veronu je priča o večnoj ljubavi Romea i Julije, poseta Romeovoj kući u ulici Kapelo br.23, kao i Julijinom grobu u manastiru Svetog Frančeska al Korso...



Bik


U severozapadnom delu Sicilije ušuškan na kopnu zaliva nalazi se Palermo, poznat po sicilijanskim specijalitetima i hrani uopšte, a za čuveni sladoled iz Palerma kaže se da je najbolji na svetu. Jedan je od najvećih i najtoplijih gradova Mediterana prepun turističkih atrakcija, poznat je i po arhitektonskim znamenitostima kao što su Gradska katedrala, Normanska palata, barokna fontana Pretorija. Tu su i katakombe manastira Kapučini u kojima se čuvaju mumificirana tela...

 

Blizanci


Ako ste ovog leta odlučili da ne odete na more, otiđite u London koji nije čuven samo po Big Benu, Bakingemskoj i Vestminsterskoj palati, Pikadiliju... poznat je takođe i po bogatoj istoriji rokenrola. U siromašnom delu Londona, Finsberi parku, nalazila se čuvena koncertna dvorana- Rainbow theatre ( dugino pozorište) gde su svirali i proslavili se Bitlsi, Erik Klepton, Frenk Zapa, Pink Flojd, Mik Džeger, Džimi Hendriks i mnogi drugi.



Rak


Čuveni moreplovac Kristofer Kolumbo rođen je u Đenovi, glavnom gradu Italijanske regije Lingurija. Njegova rodna kuća se nalazi u blizini Pjace Dante, jednom od najvećih gradskih trgova a danas je pretvorena u muzej. Danas je to grad u kome vrvi život, poznat po najvećem akvarijumu u Evropi koji se nalazi na trgu Ponte Spinola i u kome se mogu videti preko 1.000 različitih vrsta morskih ribica. Takođe je poznat po najstarijem svetioniku na svetu sagrađenom u 16. veku, smeštenom u đenovljanskoj luci.



Lav


Posut beskrajnim drvoredima pomorandže, put nas odvodi u Sirijsku prestonicu Damask. Neki vole da kažu da je Damask „ najstariji velegrad kugle zemaljske“. Dočekuje nas slatkasti vazduh Orijenta i topli vetar sa oporim ukusom peska. Na ulicama je velika gužva, tu su radoznali prolaznici, oni koji stoje i razgledaju kao i nezaobilazni majstori trgovine. Njom se bave svi – od 8 do 88 godina. Ali sve to pada u senku kada posetite prelepu Omajd- džamiju i u arapskom svetu čuvenu u Damasku.



Devica


Odlazak na Krit nije samo uživanje u suncu i blagodetima mora na čuvenim ostrvskim plažama, na Kritu je rođena Minojska civilizacija, na ovom ostrvu je sagrađeno 350 manastira i crkava sa zadivljujućim ikonama, delima vrhunskih umetnika. Gde je drevna tradicija tu su i mitovi naravno grčki. Jedan od njih je u bliskoj vezi sa rođenjem vrhovnog boga Zevsa, koji se rodio upravo na Kritu, u pećini smeštenoj na brdu Dikteon, inače jednoj od najpoznatijih među 3000 pećina na ovom ostrvu.



Vaga


Egipat, zemlja faraona. Obeležavaju ga najstariji spomenici ljudske civilizacije, smešteni na rubu pustinje. Piramide čuvaju tajnu života i smrti, krstarenje Nilom u luksuznim brodovima, obilazak hramova duž Nila - Kom Ombo- hram posvećen Bogu Sunca i Bogu krokodila, Edfu- najbolje očuvani hram posvećen Bogu Horusu, Dolina Kraljeva u kojoj su smeštene 22 grobnice egipatskih faraona, Keopsova piramida, statua Sfinge...


Škorpija


Za Minhen, glavni grad južne pokrajine Bavarske, kažu da je „ metropola sa dušom“ i jedan od najlepših gradova Nemačke. Pored brojnih spomenika koji su svedoci minulih vremena, u ovom gradu se mogu videti i dela moderne arhitekture kao što je Alijanc arena i moderna palata čuvene marke automobila BMW. Svakako posetite Nimfenburski dvorac, sagrađen u šumi, u kome je živeo kralj Ludvig Prvi, poznat po izrazitoj sklonosti prema ženama. Ostao je zapamćen po tome da je i zbog žene( Lole Montez) abdicirao tj. odrekao se kraljevstva.



Strelac


Prag je glavni i najveći grad Češke, kao i jedan od najlepših gradova sveta čija atmosfera snažno doziva bogatu prošlost. Gradom, krivudajući po sredini, protiče reka Vltava deleći ga na zapadnu Malu Stranu, sa zamkom Hradčani i brdom Petrin i istočnu obalu gde se nalazi veći deo grada - Stare Mjesto ( stari grad) i Nove Mjesto ( beše novo u 16. veku), Višehrad ( nalik na beogradski Kalemegdan), Jevrejska četvrt i predgrađa Vinohradi i Žiškov. Ne dozvolite da samo protrčite kroz Prag - ovde zaista ima šta da se vidi.



Jarac


Oksford je najstariji univerzitetski grad u Engleskoj, a zajedno sa Kembridžom dugo je bio glavni reprezent engleskog akademskog establišmenta i elite. Moderan i živopisan grad u kome dominiraju srednjevekovne crkve i fakulteti u karakterističnom gotskom stilu. Poseduje veliki broj znamenitosti stare više od stotina godina, a ipak savršeno očuvane. Obavezno posetite mesta gde je sniman film Hari Poter.



Vodolija


Moskva... ogromna, sjajna, zamišljena. Jedan od najvećih evropskih gradova čiji je svetac - zaštitnik Sveti Đorđe. Nezaobilazan Crveni trg, jedan od simbola ovoga grada čiji sadašnji izgled potiče iz 19. veka, a prostire se u podnožju istočnog zida Kremlja. Tu je i elegantna crkva Svetog Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, palata Ruske federacije, velelepni hram Hrista Spasitelja - najveći pravoslavni hram na svetu...



Ribe


Sankt Peterburg je podignut u kamenu, kao oličenje modernog grada u evropskom stilu. Podizanje grada započeo je car Petar I Romanov 1703. godine, a jedno vreme je ovaj grad umesto Moskve bio prestonica. Nazvan je po svecu zaštitniku Petra Velikog, jedno vreme se nazivao Petrograd, pa Lenjingrad, a sada nosi svoje prvobitno ime. Zahvaljujući brojnim ostrvima ovaj grad ima 65 kanala, 350 mostova pa ga nazivaju i „ Severna Venecija“, „ Muzej mostova“, „ Prozor ka zapadu“…


Katarina

Autor: Katarina

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pošalješ poruku astrologu Katarina klikni

Pošalji SMS

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.


Ostavite komentar