Uporedni horoskop - Da li ste našli ljubav svog života?

Autor: Milana Đurašinov komentara 0  Uporedni horoskop

 

Sinastrija ili astrologija međuljudskih odnosa je fascinantna i prosvetljujuća studija koja proučava i analizira način na koji pojedinci međusobno komuniciraju.

 

 

TUMAČENJE UPOREDNIH HOROSKOPA

 

Svakog pojedinca obeležava lična natalna karta, koja je zapravo mapa neba onog trenutka kada je on po dolasku na ovaj svet prvi put udahnuo. Može se reći da natalna karta ima efekat kosmičkog otiska duše ili utiskivanja energija planeta i znakova u pojedinca. Svako od nas ima svih deset planeta i svetila u našim mapama, ali njihovi položaji po znaku, kući i aspektima su individualni. Kada komuniciramo sa drugima, pojedinačne energije naših natalnih karata formiraju posebne odnose sa njihovim individualnim energijama. Nastala interakcija je složena i jedinstvena kao i naše ličnosti.

Mnogi od nas su upoznati sa proučavanjem kompatibilnosti Sunčevih znakova. Neki će pitati, na primer, „Da li se Lav slaže sa Škorpionom?“ Najvažniji od svih faktora priikom poređenja horoskopa je prožimanje planeta i uglova u jednoj natalnoj karti sa istim faktorima u drugoj. Samim tim, uporedni horoskop je veoma složen. U slučaju da se elementi ili kvaliteti ne spajaju dovoljno skladno, izvestan broj jakih, povoljnih interplanetarnih aspekata može znatno da izmeni celokupnu sliku. Sa druge strane, ako se elementi i kvaliteti stapaju, može da se desi da su ukršteni odnosi među planetama u dvema natalnim kartama neskladni, tako da je veoma važno obratiti pažnju na sve pojedinosti.

Analiza uporednog horoskopa je važna, jer ona može da predstavlja ključ razumevanja vašeg odnosa sa partnerom i može da vam pomogne da prevaziđete moguće nesporazume i nerazumevanja, kao i da izbegnete razne ljubavne stranputice.

U narednim tekstovima biće navedena tumačenja nekih planeta od ključnog značaja prilikom analize uporednih horoskopa, pa krenimo od same planete ljubavi, Venere.


 

POGLEDAJTE: KOLIKO STE KOMPATIBILNI SA VAŠIM PARTNEROM PO ZVEZDAMA? 

 

VENERA JE BOGINJA LJUBAVI

 

Većina nas je upoznata sa značajem Venere u mitologiji. Venera, boginja ljubavi, pruža nam dragocene uvide u to kako da pristupimo stvarima srca, pa je od izuzetnog značaja u odnosima. Venera vlada romantičnom ljubavlju, ali takođe igra ulogu u načinu na koji se emotivno vezujemo u opštem smislu te reči.

Položaj Venere u znaku opisuje kako svaki pojedinac gleda na ljubav, vezu i kako uopšte doživljava ljubav. Ova planeta ukazuje na naša osećanja za vrednosti i na sve ono što volimo da dobijamo i šta očekujemo da dobijamo od drugih. U horoskopu muškarca predstavlja tip žene koji će ga najverovatnije privući na fizičkom nivou. U horoskopu žene pokazuje na koji način će najverovatnije igrati svoju žensku ulogu.

Mnogi od nas su iskusili privlačnost prema ljudima koje ne razumemo u potpunosti. Simbolizam često prikazuje sliku devojke koja pokušava da odoli Kupidonovoj streli. Zašto se uopšte u nekog zaljubljujemo? Ponekad smo u stanju da objasnimo sebi zašto nas neko privlači, dok smo ponekad zbunjeni pred sobom i osećaj privlačnosti nam deluje potpuno iracionalno. Venera vlada principom privlačnosti.

Venera je posebno značajna u sinastriji, a dobro aspektovane Venere u uporednim horoskopima uobičajene su kod parova koji uživaju u dugotrajnim i kvalitetnim vezama.

Pogledajte aspekte koje Venera u vašem natalnom horoskopu formira sa planetama u partnerovom natalu. Uporedite položaje Venere po znacima, analizirajući sličnosti i razlike. Zatim utvrdite da li Venera formira aspekte s drugim planetama ili uglovima ( poput Ascendenta ) u horoskopu partnera.


 

Aspekti Venera - Sunce stvaraju osećaj harmonije i daju neka zajednička interesovanja partnerima. Osoba čije je Sunce u pitanju oseća se voljenom i ispunjenom u prisustvu osobe čija je Venera u pitanju. Teži aspekti ( opozicija, kvadrat i inkonjunkcija ) mogu ukazivati na neke probleme i nesklad.

 

Aspekti Venera – Mesec će u pozitivnom smislu stvoriti atmosferu emocionalne ravnoteže, odnos u kojem postoji mnogo uzajamne podrške i jakih emocija. Težićete lepom i uravnoteženom odnosu i spremni ste na kompromise kad god je to moguće.

 

Aspekti Venera – Mars u vašem uporednom horoskopu ukazuju na romantičnu i seksualnu privlačnost. Intenzitet vaših osećanja neće vremenom izbledeti, a vi ćete se osećati ispunjenima u svojoj ljubavi jedno prema drugom. Čak i ako krenete svojim zasebnim putevima, verovatno ćete se oboje uvek sećati strasti u kojoj ste nekad uživali.

 

Aspekti Venera - Merkur u dobrom aspektu znak su dinamične veze i odnosa sa puno romantike i ljubavnih priča, zabave, razmene lepih reči, ljubavnih poruka, ali ne i strastvene ljubavi. U lošem aspektu odnosi se remete lošim rečima, česte su uvrede, ali to ne mora da znači raskid.



Aspekti Venera - Jupiter su najbolji znak za brak kada se nađu u dobrom uporednom aspektu. Ovaj aspekt ne nagoveštava strast, ali ako je prisutan između ostalih aspekata, obezbeđuje sreću i bogatstvo. Loš aspekt pravi probleme moralne vrste: vrlo često se dešavaju tajne veze i prevare.


Aspekti Venera - Saturn u dobrom uporednom odnosu garantuju vernost i trajnost. Nema tog problema koji Venera i Saturn u ime ljubavi neće prevazići i pobediti. Kada imamo dobar uporedni odnos Venere i Saturna, možemo govoriti o sudbinskim i karmičkim vezama. Međutim, često velika razlika u godinama među partnerima ili verske ili rasne razlike bivaju nepremostiva prepreka za ostvarivanje veze.


Aspekti Venera - Uran pokazuju da se ljubav desi iznenada. Odnosi su više prijateljski i oboje insistiraju na individualnosti, a takvi stavovi obično ne vode u brak. Međutim, kada se desi razvod, bivšu supružnici ostaju prijatelji, pa čak i sa povremenim seksualnim odnosima. U savremeno doba, aspekti Venera i Urana su glavni pokazatelji sklapanja veza i brakova preko interneta.


Aspekti Venera - Neptun u dobrom uporednom odnosu znak su čiste romantike i opčinjenosti partnerom. Loš aspekt donosi neverstvo, laž i prevaru, koju obično pravi “vlasnik” Neptuna. Prelazi iz dobrog u loše i početna očaranost obično se završi razočaranjem.


Aspekti Venera - Pluton u dobrom aspektu govore o jakoj strasti i još jačoj privrženosti. Ovo je najbolji seksualni par u uporednim horoskopima. Loš aspekt ljubav često pretvori u mržnju, kada se dešavaju i neprijatne scene fizičkih obračuna, gde je “vlasnik” Plutona bez milosti.


Milana Đurašinov

Autor: Milana Đurašinov

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pozoveš Milana Đurašinov klikni

POZOVI

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.


Ostavite komentar