Koje sve tarot karte postoje i kako ih tumačiti?

Autor: Tamara Mihajlović komentara 1 Koje sve tarot karte postoje i kako ih tumačiti?

 

 

Tarot otvaranje i tumačenje daje precizne i konkretne odgovore na sva pitanja. Mnogi misle da tarotom mogu da promene sudbinu i u tome greše, jer tarotom spoznajemo svoju sudbinu. Naravno, ukoliko saznamo šta može da nam se desi možemo da se pripremimo na to ili da probamo da sebe ne dovedemo u tu situaciju. Tarot tumači prilikom tumačenja koriste klasičan tarot, ciganski tarot, anđeoski tarot ili ruski tarot. 

Klasične tarot karte 

Najraniji špilovi tarot karata su ručno oslikani i nisu pravljeni u velikom broju. Masovna proizvodnja karata je moguća od 1440. godine sa pronalaskom štamparije. Od ovih rano štampanih špilova najčešći je francuski tarot de Marseja koji je dostupan i danas. Godine 1785. francuski okultista Eteilla (Jean-Baptiste Alliette) postao je prvi profesionalni tarot tumač. On je popularizovao korišćenje tarota kao sredstva za proricanje sudbine široj publici i bio je prvi koji je razvio i objavio povezanost karata sa astrologijom i četiri klasična elementa (zemlja, vatra, voda, vazduh).

Moderni tarot špilovi sastoje se iz 78 karata i podeljeni su u dva dela, Velike Arkane i Male Arkane (ovo su moderni izrazi koji se koriste samo u vezi sa Tarotom za svrhe proricanja).

Ciganske karte

Ciganske karte se prvi put spominju u 19. veku, a smatra se da datiraju još iz drevnog Egipta. Postiji više različitih špilova ciganskih karata:

  • Bidermajer špil koji sadrži 32 karte
  • Mađarski špil koji sadrži 36 karata
  • Art  deko špil koji sadrži 52 karte

Na ciganskim kartama nema brojeva niti mitskih bića. Na njima su oslikane situacije iz svakodnevnog života. Kao i svaki špil sadrži karte koje donose dobre vesti, kao i one koje najavljuju loše događaje. Na primer, karte ljubav, sreća, uteha su “dobre karte”, dok su karte gubitak, laž i nesreća “loše karte”.

Ciganske karte poredjane po stolu

Ciganske karte ne može svako da otvara, jer zahtevaju posebno znanje, posvećenost i energiju osobe koja ih otvara. Ako ih tumači osoba koja nema dovoljno iskustva može veoma površno da shvati njihovo značenje i da propusti prave poruke i savete.

Gatanje ciganskim kartama se vrši na različite načine, a najpoznatiji su ostvaranje 8 karata, otvaranje 12 meseci, otvaranje 3 karte (jedna za prošlost, jedna za sadašnjost i jedna za budućnost).

Anđeoske karte

Da li ste se ikada pitali da li možete da postavite pitanje anđelima? Reći ćemo vam da možete – pomoću anđeoskih karata.

Špil anđeoskih karata sadrži 44 specijalno oslikane karte, koje omogućavaju jasnu komunikaciju sa anđelima. Cilj otvaranja anđeoskih karata je da se povežete sa višim silama i da, uz njihovu pomoć, otkrijete kako da rešite neki problem ili nedoumicu.

Anđeoske karte donose radost, nadu i hrabrost da se izborite sa svime što vas muči, zbog čega su veoma obožavane.

Ruski tarot

Reč je o specijalnom tarotu koji je osmislio čuveni ruski tarot tumač, Sergej. Najčešće se koristi za davanje “Da” ili “Ne” odgovora na konkretna pitanja. Naravno, postoji i dublje objašnjenje odgovora ( zašto je Da ili zašto je Ne).

Ovaj tarot otvara desetak tarot tumača na svetu.

Koje karte za gatanje odabrati? 

Ne postoji univerzalno pravilo koje će vam pomoći da odlučite koje karte da otvara vaš tarot tumač, jer to zavisi od vaših trenutnih želja i potreba. Klasičan tarot govori o vašoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i pomaže vam da shvatite kako ste došli u situaciju u kojoj se trenutno nalazite i gde će vas koraci koje napravite danas odvesti. Ciganski tarot je više usmeren na budućnost. Anđeoski tarot uvek donosi radost i nadanje, jer vam pomaže da shvatite da će vas trenutna situacija odvesti na zanimljive životne puteve i doneti različita dešavanja - loša dešavanja su iskušenje koje treba da vas ojača. Ruski tarot se najčešće otvara za davanje da/ne odgovora na konkretna pitanja i najbolje je otvarati ga onda kada imate neku nedoumicu. 

 

 

 


Tamara Mihajlović

Autor: Tamara Mihajlović

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pozoveš Tamara Mihajlović klikni

POZOVI

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.



Komentari


Marijana 2019-08-11
Da li sam trudna 03.061996


Ostavite komentar