Tarot: Da li verujete u karte?

Autor: Tamara Mihajlović komentara 3 Tarot: Da li verujete u karte?

 

Šta je tarot?

Tarot je špil tajanstvenih karata, koje su se u početku koristile kao deo igre, a kasnije za predviđanje sudbine. Smatra se da su nastale na Bliskom istoku, a u Evropu su stigle u 14.veka.

Reč tarot je nastala od egipatskih reči i znači „kraljevski put“. Nije poznato kada su karte tačno počele da služe za proricanje sudbine, ali su se prve oslikane karte (aduti) pojavile u 15. veku, dok zabeleženi primer gledanja budućnosti datira iz 16. veka.

 

Špil tarot karti obuhvata 78 karata, koje su podeljene u Velike i Male Arkane.

 

Velika Arkana obuhvata 22 karte, koje predstavljaju slabosti, nade i strahove određene osobe.

 

Ove karte su poređane od 1 do 21 i to po sledećem redosledu: Čarobnjak, Papiša, Carica, Car, Papa, Ljubavnici, Kočija, Pravda, Pustinjak, Točak sreće, Snaga, Obešeni, Smrt, Umerenost, Đavo, Božija kuća, Zvezda, Mesec, Sunce, Sud, Svet, Džoker.

 

Malu Arkanu čine 56 karata, koje su podeljene u četiri grupe: štapovi, diskovi, pehari i mačevi.

Karte: As štapova, Dvojka štapova, Trojka štapova, Četvorka štapova, Petica štapova, Šestica štapova, Sedmica štapova, Osmica štapova, Devetka štapova, Desetka štapova, Paž štapova, Vitez štapova, Kraljiva štapova, Kralj štapova, As diskova, Dvojka diskova, Trojka diskova,  Četvorka diskova, Petica diskova, Šestica diskova, Sedmica diskova, Osmica diskova, Devetka diskova, Desetka diskova, Paž diskova, Vitez diskova, Kraljiva diskova, Kralj diskova, As pehara, Dvojka pehara, Trojka pehara, Četvorka pehara, Petica pehara, Šestica pehara, Sedmica pehara, Osmica pehara, Devetka pehara, Desetka pehara, Paž pehara, Vitez pehara, Kraljica pehara, Kralj pehara, As mačeva, Dvojka mačeva, Trojka mačeva, Četvorka mačeva, Petica mačeva, Šestica mačeva, Sedmica mačeva, Osmica mačeva, Devetka mačeva, Desetka mačeva, Paž mačeva, Vitez mačeva, Kraljica mačeva, Kralj mačeva.

 

Želite da saznate više o tarotu? Kliknite ovde i posetite naš sajt posvećen samo ovoj drevnoj veštini!

 

Svaka od navedenih karata ima svoje obrnuto značenje.

 

Čemu služe tarot karte?

Tumačenje tarota (tarot otvaranje), omogućava osobi, kojoj tarot tumač gleda u karte, da dobije odgovor na određeno pitanje iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ljudi tarot načešće povezuju sa „gatanjem“ i predviđanjem sudbine, ali to je samo delimično tačno. Tarot Vam omogućava da spoznate sebe i otkrijete put, kojim treba da se krećete. Međutim, uz pomoć tarot karata ne možete otkriti odgovor na pitanje koje zahteva konkretan i specifičan odgovor – na primer: Kako će se zvati ljubav mog života?


Tamara Mihajlović

Autor: Tamara Mihajlović

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pozoveš Tamara Mihajlović klikni

POZOVI

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.