Sazvežđe Kentaur : Poreklo u astrologiji!

Autor: Lidija Mihajlović komentara 1 Sazvežđe Kentaur : Poreklo u astrologiji!

U davna vremena u severnoj Grčkoj pokrajini Tesaliji živela su primitivna i ratoborna plemena kentaura. Grci su ih opisivali kao polu ljude - polu konje koji su svojim plesom i igrom dozivali kišu. Živeli su u divljini po šumama,u čoporima.Bili su veoma nasilni,divlji i neobuzdani,često se dešavalo da siluju smrtne žene.Bili su neprijateljski raspoloženi prema ljudima. Nisu mogli da kontrolišu svoj životinjski nagon, pogotovo bi podivljali kad bi popili malo vina...

Ako pogledamo sliku ova mitološka bića su imala i ljudsko i životinjsko. U većini slučajeva je preovlađivalo životinjsko u njima. Baš kao i u nama ljudima...

Ko je bio Hiron?

Iz mase divljih kentaura izdvojila su se samo dvojica:Hiron i Fol. Hiron dok je bio mali poveren je Apolonu na čuvanje. Dok su drugi kentauri divljali Hiron je upijao božanska znanja svog staratelja. Kad je porastao, Hiron je postao poznati lekar, iscelitelj i prorok. Od nejga su savete tražili svi, čak i bogovi.Mnoge mitološke junake je Hiron naučio borbi i ratovanju - među njima su Herkul, Kastora i Poluksa ,Jasona. Čak je i samog Ahileja čuvenog nepobedivog junaka Hiron učio da jaše, svira i leči.

Kentaur Hiron u astrologijiHiron je bio plemenit i mudar. Postoji verovanje da, pošto je Hiron poznavao mnoge veštine kao što su astronomija ,botanika ,medicina i proricanje, je baš Hiron bio taj koji je ,,naučio ljude da čitaju nebo,,.

Hiron je bio oženjen nimfom Hariklom koja mu je rodila ćerku Eneidu. Veliki Hironov prijatelj i učenik bio je i sam Herkul. Herkul je posle lova na erimatskog divljeg vepra svratio kod svog prijatelja kentaura Fola. Fol je svom prijatelju priredio slavlje i Herkulu u čast otvorio je bure vina koje je bilo zajednička imovina kentaura. Miris vina se proširio i privukao ostale kentaure. Došlo je do svađe i do tuče oko prava na njihovo vino. Hiron je to video pa se umešao u svađu i želeo da pomiri posvađane strane Ali u borbi Herkul ga je pogodio otrovnom strelom koja je bila premazana hidrinom žuči. Tako je Herkul svog prijatelja ranio. Hiron je trpeo užasne bolove,pošto je bio besmrtan, te nije mogao da umre od otrovne strele. Herkul je sve činio da nađe lek za svog prijatelja, ali mu to nije uspevalo. Uzalud je Herkul tržio lek,pokušavao na sve načine svom prijatelju da pomogne. Hiron dok je bio ranjen još više je usavršio svoje isceliteljske moći kako bi pomogao sebi. U narodu je zbog toga postao poznat kao ,,ranjeni iscelitelj,,. Kad su Hiron i Herkul shvatili da nema leka odlučili su da se zajedno pojave pred Zevsa i zatraže njegovu pomoć. Zevs nije mogao da nađe lek i jedino kako je mogao da pomogne Hironu jeste da mu oduzme besmrtnost i da ga pusti da umre. Tako je i učinio. Hiron, pošto ga je Zevs učinio smrtnim, zamenio je mesto sa Prometejem. Zevs zbog Hironove plemenitosti mudrosti i nesebičnosti odlučuje da Hirona spasi od Hada i primio ga je na Olimp da isceljuje i uči bogove.

U Hironovu čast Zevs je na nebo postavio sazvežđe Kentaur koje se nalazi od 04 stepeni Vage do 01 stepena Strelca. Hiron i Venera Na nebu trenutno imamo konjukciju Venere i Hirona,ovo će mnogima doneti povredu i bol od onih koji su nam dragi i bliski.Sve zavisi kojom kućom vam Venera vlada ali u većini slučajeva ovo će doneti bol od strane prijatelja ili emotivnog partnera.Za mnoge lek za dušu su suze u ovom trenutku. Mnogi od nas će imati utisak da bol i tuga iz nas izlaze,da nas sitnice povređuju. 


Lidija Mihajlović

Autor: Lidija Mihajlović

Ukoliko želiš da saznaš više o astrologu i tarot tumaču klikni ovde

Da pošalješ poruku astrologu Lidija Mihajlović klikni

Pošalji SMS

Za sve reklamacije, informacije, sugestije, pohvale i kritike, mozete se obratiti na broj telefona 0112073703 ili putem E-maila office@oneclick.rs

Korisnik dobija uslugu tiumačenja horoskopa, numerološko i tarot tumačenje vazno za posao, ljubav i druge segmente života.
Navedeni sadržaj nije dozvoljen za uzrast ispod 18 godina.
Radno vreme call centra : svaki radni dan 09-17h.
Slanjem poruke na astro sms servis prijavljuješ se na nedeljni horoskop koji izrađuje Dušan Veličković po ceni od 120 dinara sa pdv-om po horoskopu.
Ako ne želiš da dobijaš nedeljni horoskop u sms poruci napiši STOP i pošalji na broj 1298 (cena odjave za MTS je 15,6 dinara, a za VIP i Telenor 3,6 dinara).
Korisnik će biti preplaćen na servis do trenutka odjave sa servisa.
Korisnik slanjem SMS poruke automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge. U svakom trenutku korisnik se besplatno može odjaviti sa servisa besplatnih poruka slanjem ključne reči STOPB na broj 4404. Broj možete pozvati sa fiksnog telefona i mobilnih telefona u MTS i VIP mrežama.
Korisnik nakon pozivanja broja sa dodatnom vrednošću i povezivanja veze biva informisan o ceni koja se jasno saopštava na govornom automatu i ukoliko u toku datog saopštenja pozivalac izvrši prekid veze, tarifiranje usluge neće biti započeto. Korisnik pozivom automatski daje saglasnost za prijem besplatnih poruka reklamnog karaktera od strane Pružaoca usluge.
Reklama je objavljena u ime kompanije OneClick Solutions sa sedistem u Beogradu.



Komentari


Verica 2017-04-21
Mnogo puta sam bila povredjena od najblizih i onih kojih sam volela.rodjena sam 14 03 1968 u 13 i 10.


Ostavite komentar